Vakantie Malgrat de Mar

De eerste grote badplaats die je tegenkomt als je vanaf het noorden de Costa Maresme komt bezoeken is Malgrat de Mar. Dit stadje ligt in de provincie Barcelona en in de autonome regio Catalonie. Sommigen zien de plaats als onderdeel van de Costa Brava, maar dit is feitelijk gezien onjuist omdat de Costa Brava een paar kilometer noordelijker, in Blanes, officeel eindigt.

Het feit dat het stadje de laatste jaren sterk gegroeid is, bevestigd het beeld dat de regio steeds vaker een bestemming is voor een vakantie naar de stranden van Spanje aan de Middellandse Zee. Deze groeiende interesse komt voornamelijk door het heerlijke klimaat, de schone stranden en de geringe afstand naar de belangrijke agglomeraties in de omgeving: Barcelona en Girona. De hoofdstad van de provincie ligt op een kleine 65 kilometer, terwijl Girona op slechte 45 is gelegen. In deze twee grote steden liggen ook de internationale vliegvelden van de regio en is het gemakkelijk om de regio te bereiken vanuit Nederland, Belgie of Duitsland.

Bezienswaardig­heden

Hoewel velen natuurlijk komen voor de zon, de zee en het strand kun je ook dingen beleven wanneer je eens een dagje niet op het strand wilt liggen.

De binnenstad

Zo zijn er in de binnenstad enkele dingen die je eigenlijk gezien moet hebben. Zo is er de Esglesia de Sant Nicolau (ook wel De Kathedraal van de kust genoemd), welke is gebouw in de 16e eeuw na Chr. Ook de Peixateries Velles (de oude markt) is het bezoekje waard. Vroeger werd hier zowel vis als vlees verhandeld, maar tegenwoordig is de oude markt functie vrijwel geheel komen te vervallen. Je kunt er nu in de zon van een heerlijk kopje koffie genieten. Daarnaast zijn de le Ajuntament (het stadshuis) uit 1910 en in de modernistische stijl gebouwd, en het la Cooperativa (de bibliotheek) uit de zestiende eeuw en een van de oudste gebouwen van de stad ook voor velen een plek die men wil bezoeken.

Maar de echte trekpleister is toch wel El Castell (het kasteel). Dit een toren die is gebouwd op de top van een heuvel in het midden van de stad. Om „het kasteel“ heen ligt een prachtig park, waar het vooral in de zomer heerlijk toeven is. Dat deze plek het echte middelpunt van de stad is blijkt wel uit de vele straten die ernaartoe leiden. Een van deze straten staat bekend als „Hug Descolomer“. Het bestaat geheel uit traptreden en ligt naast de „Passatge dels Arcs“ (Archs passage). De top van het heuveltje geeft een prachtig panoramisch beeld van de omgeving met een uitzicht over het binnenland, over Malgrat de Mar, de kuststrook en de Middellandse Zee.

De stranden

Het stadje beschikt over drie officiele, door de gemeente onderhouden stranden. Dit zijn:

Le Astillero Dit strand ligt tegenover het gebied waar de belangrijkste hotels liggen. In de zomer is dit strand dan ook altijd goed bezet door toeristen.

Malgrat centrale strand Pal voor de stadskern ligt het centrale strand van het stadje. Al ruim tien jaar lang geniet dit strand van de Europese Blauwe vlag, als blijk van de constant hoge kwaliteit.

Tordera strand Het laatste strand is het Tordera strand. Dit is het grootste maar ook het meest rustige strand. Het begin het in centrum en loopt door naar de monding van de Tordera rivier, bij het dorpje Camp de les Meves

Direct vakantie boeken

Hotels Malgrat de Mar

Vliegtickets Malgrat de Mar