Vakantie Santa Susanna

In het noorden van de provincie Barcelona, aan de Costa del Maresme en aan de Middellandse Zee ligt het Spaanse badplaatsje Santa Susanna. Het dorpje ligt op een heuvelrug, niet ver van Malgrat de Mar.

Het toerisme speelt zich vooral af op de vlakte voor het dorpje, tussen de heuvel en de Middellandse Zee. Hier bevinden zich het strand, de hotels en enkele campings. Dit is zowel de uitvalsbasis voor toeristen die voor een strandvakantie komen als voor mensen die cultuur willen opsnuiven in de naburige steden of willen genieten van de de prachtige natuur in de omgeving. Voor het „Parc Natural de Montnegre-Corredor“ is zeer populair en wonderschoon. Het zijn vooral Nederlanders die hier hun vakantie naar de Costa del Maresme komen vieren.

Bereikbaarheid

Vlak langs het dorp ligt de kustweg N-II. Deze verbindt Barcelona met Tordera. Ook de belangrijke snelweg E-15 ligt op slechts een kleine tien kilometer. Deze snelweg is de belangrijkste verkeersader tussen Barcelona en de Franse grens. Met de auto ben je binnen een uur op het internationale vliegveld van deze grote Catalaanse stad. Ook het vliegveld van Girona ligt niet ver, waardoor de regio uitstekend bereikbaar is met het vliegtuig vanuit Nederland, Duitsland of Belgie.

Ook met de trein is Santa Susanna te bereiken. Met lijn 1 van spoorwegmaatschap­pij Renfe kun je van hartje Barcelona via een spoorlijn vlak langs de kust alle belangrijke plaatsen langs de Costa bereiken. Deze spoorlijk staan daarom ook wel bekend onder de naam Maresmelijn of kustlijn (in het Catalaans: linia del Maresme of linia de la costa). Het is de oudste spoorlijn van Spanje en het is op zichzelf al een attractie vanwege de prachtige vergezichten die je krijgt voorgeschoteld als je vanuit de trein over de Middellandse Zee kijkt.

Direct vakantie boeken

Hotels Santa Susanna

Vliegtickets Santa Susanna