Vakantie Sant Cebria de Vallalta

In het Catalaanse binnenland, net over de heuvelrug bij de bekende Spaanse badplaatsen Canet de Mar en Calella aan de Spaanse Costa del Meresme, ligt het dorpje Sant Cebria de Vallalta. In dit typische Catalaanse plattelandsdorp wonen ongeveer 3300 mensen.

Het dorpje ligt in een vallei en is grotendeels omringt door de heuvels van het nationale park Montnegre en Corridor waarin het dorp gelegen is. Deze heuvels zijn grotendeels begroeid met dennen-, eiken- en kastanjebomen. Deze bossen zijn uitermate geschikt voor prachtige wandelingen door de natuur. Voor diegenen die graag een of meerdere dagen naar het strand gaan: de kust is gelegen op slechts enkele kilometers afstand, waardoor het strand gemakkelijk te bereiken is.

Festivals en evenementen

Zoals het een echt Spaans dorp betaamd, kent ook Sant Cebria de Vallalta de nodige feesten. De belangrijksten zij­n:

  • Midzomernacht op 23 juni;
  • De zomeravonden, alle avonden in juli en augustus;
  • Mountainbike tourtochten, begin september;
  • Het grote festival, het laatste weekend van september.

Plaatselijke specialiteiten

Het dorp staat bekend om enkele lokale specialiteiten. Door het feit dat het dorpje niet ver van zee ligt, serveren de vier plaatselijke restaurantjes voornamelijk vis gerechten. Echter vanwege de ligging in een groot natuurgebied en iets verder landinwaarts staan ook vlees en wild (in het seizoen) op het menu.

Maar men staat toch vooral bekend om de aardbeien en de champignons uit de regio. De aardbeien worden voornamelijk verbouwd op de steile hellingen van de heuvels die het dorp omringen. Vooral in de laatste jaren heeft de verbouw van deze vruchtsoort een enorme vlucht genomen. Echter gaat de eerste verbouw van dit gewas in de regio terug tot 18e eeuw.

De champignons worden verbouwd in oude, verlaten mijnen rondom het dorpje. Dit zorgt voor de donkere ruimtes die nodig zijn om het gewas te verbouwen. De omgeving waarin de champignons groeien, de oude mijnen, geven hen het typische karakter dat ze bezitten. Uiteraard wordt er in de keukens van de vier restaurants die het dorpje rijk is volop gewerkt met deze lokale specialiteiten.

Direct vakantie boeken

Hotels Sant Cebria de Vallalta

Vliegtickets Sant Cebria de Vallalta