Vakantie Vilassar de Mar

In de Spaanse provincie Barcelona ligt Vilassar de Mar (vroeger San Juan de Vilasar). Het ligt aan de Costa del Maresme, direct aan de Middellandse Zee, tussen de bekende badplaatsen Premia de Mar en Cabrera de Mar. Met haar 20.000 inwoners en de vele toeristen die jaarlijks in de zomer op bezoek komen, mag het met recht een echte badplaats genoemd worden. Het stadje ligt ook niet ver van Barcelona, waarvan de eerste voorsteden ongeveer 25 kilometer ten zuiden liggen.

Een van de zaken waarom het stadje bekend is geworden, is vanwege de Nautische school (zeevaartschool). Jongeren uit heel Spanje en zelfs uit andere delen van Europa kwamen naar deze school om er een studie te volgen. Ook de bloemenmarkt, waar vele siergewassen worden aangeboden, is erg bekend.

Festivals en evenementen

Jaarlijks worden er twee prominente festivals georganiseerd in het stadje. De eerste is El FIROBI (Festival de Titelles de Vilassar de Mar). Het tweede is de „Bloemenzee“, waarbij vele presentaties van bijzondere bloemen en planten op in de straten worden gegeven.

Historie

De eerste bewijzen van bewoning van het gebied wijzen erop dat er al mensen in de regio verbleven in de bronstijd. Ook tijdens de Romeinse periode was het plaatsje van belang en er is bewijs dat ook al in die periode diende als toeristisch centrum. Overblijfselen zijn er nog steeds te vinden, waaronder de restanten van een villa en necropolis die in de buurt van het stadje gelegen moet hebben.

In de periode na de de Romeinen raakte het stadje in verval, mede door invallen van de arabieren en de visgothen. Door de bouw van het kasteel van Vilassar de Dalt (aan het einde van de 10e eeuw) werd het rustiger in het gebied. Vanaf de late 15e eeuw kwam de regio steeds verder in opkomst en vestigden steeds meer mensen zich in het plaatsje bij de kust, waar de visserij en aan de zee verbonden bedrijven een sterke groei doormaakten.

Deze groei resulteerde in de bouw van een grote kerk in het stadje halverwege de 18e eeuw en het stadje werd een autonome gemeente. Ook in de laatste decennia is het stadje steeds populairder geworden. Voornamelijk bij de vakantieganger die op zoek is naar zon, zee en strand.

Direct vakantie boeken

Hotels Vilassar de Mar

Vliegtickets Vilassar de Mar