Vakantie Argentona

In het midden van de comarca Maresme, niet ver van de Spaanse Costa del Maresme aan de oostkust van het land en in de provincie Barcelona ligt het stadje Argentona. Het ligt in de heuvels van de kuststrook en aan de zuidoever van een beekje.

Ten noorden van het stadje ligt het nationale natuurpark Montnegre – Corredor. Dit voor vele toeristen uit de grote Catalaanse steden, maar ook voor West-Europese toeristen een plek om van de natuur te genieten en helemaal tot rust te komen.

Naar Argentona komen

Het ligt niet ver van de grote Catalaanse steden. Op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van het stadje ligt Barcelona, de hoofdstad van Catalonie en een belangrijke Europese stad. Ruim 80 kilometer ten noorden ligt de andere belangrijke stad Girona. Beide steden zijn te bereiken via de E-15 snelweg.

Daarnaast beschikken beide steden over een internationaal vliegveld, waarvan het vliegveld van Barcelona het grootste is. Verscheidene luchtvaartmaat­schappijen vliegen vanaf diverse plaatsen in Nederland, Belgie en Duitsland.

Ook met de trein is het stadje te bereiken. De kustlijn die in het centrum van de Catalaanse hoofdstad verbindt met Blanes aan de Costa Brava, heeft ook een stop in het nabij gelegen Mataro. Vanaf dit station is het mogelijk om het dorpje te bereiken met de bus of met de taxi. Een rit van ongeveer 10 a 15 minuten.

Direct vakantie boeken

Hotels Argentona

Vliegtickets Argentona