Vakantie Palafolls

In het noorden van de provincie Barcelona, in de autonome regio Catalonie, niet ver van de Middellandse Zee en de Costa del Maresme ligt het Spaanse stadje Palafolls.

Hoewel het dorp niet direct aan zee gelegen is, trekken toch veel toeristen naar deze regio toe vanwege het mooie landschap en de rustige, relaxte sfeer.

De ruim 8000 inwoners zijn verdeelt over een aantal kleinere buurschappen: Barrio Santa Maria, Sant Lluis Barrio, Barrio Sant Genis, Mas Carbo en Les Mas Reixac Ferreries. In het laatste buurtschap zijn de scholen, het gemeentehuis en de kerk gevestigd.

Maar de trekpleister van het dorp is toch wel „El Castellio de Palafolls“. Dit is een oud kasteel dat ligt op de top van de heuvel „Turo del Castell“, maar tegenwoordig deels vervallen tot een ruine.

Vroeger moest het kasteel, waarvan de heuvel waarop het ligt parallel loopt aan de rivier de Tordera, het achterland beschermen tegen invallen vanuit het noorden. Dat is ook de reden waarom het strategisch was gelegen aan de rivier en op een hoge heuvel. Tegenwoordig biedt het een geweldig panorama over het binnenland, de stranden langs de kust en zelfs over de Middellandse Zee.

Direct vakantie boeken

Hotels Palafolls

Vliegtickets Palafolls