Vakantie Calella

Aan de oostkust van Spanje, direct aan de Middellandse Zee en aan de Costa del Maresme ligt de Catalaanse badplaats Calella. Het stadje ligt dus niet aan de Costa Brava zoals vele mensen denken.

Veel toeristen komen zomers naar deze regio toe vanwege het heerlijke weer, de mooie stranden en de Middellandse Zee. Het strand van het stadje wordt jaarlijks gewaardeerd met de Europese blauwe vlag, wat aangeeft dat het strand van goede kwaliteit is.

Op vakantie naar Calella gaan is relatief gemakkelijk. Dit komt doordat de badplaats op slechts 60 kilometer van de belangrijkste stad van Catalonie is gelegen, Barcelona. Girona, de andere belangrijke stad in de regio ligt op 55 kilometer afstand. Beide steden beschikken over een internationaal vliegveld, waarvan het vliegveld van Barcelona het grootste is.

Ook met de trein is het stadje makkelijk te bereiken. De regionale lijn 1, ook wel de kustlijn of Maresmelijn genoemd, loopt vlak langs de kust en heeft ook een halte in Calella. Met deze trein ben je binnen een uur in Barcelona en is het een prima manier om de hoofdstad een dagje te bezoeken. Ook de rit zelf is zeker de moeite waard. Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Het weer

Net als vele andere plaatsen langs de kust kent ook Calella het typische Middellandse Zee klimaat. Hierdoor zijn de zomers (vooral de maanden juni tot en met augustus) warm en droog, waarbij het kwik zonder veel problemen oploopt tot boven de dertig graden. Daarbij komt nog eens dat de zon gemiddeld tien uur per dag schijnt.

In de winter is het wat frisser, maar echt koud wordt het zelden. Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15 graden in de maanden december en januari, en daarbij de 4 a 5 uren per dag zon is het heerlijk toeven in de regio. En ook echt nat is het niet, aangezien de regen periode zich vooral concentreert in de maanden oktober en november.

Direct vakantie boeken

Hotels Calella

Vliegtickets Calella