Vakantie Sant Vicenc de Montalt

In de Catalaanse heuvels, niet ver van de Spaanse Costa del Maresme, ligt het dorpje Sant Vicenc de Montalt (of in het Spaans San Vicente de Montalt). Het ligt in de Spaanse provincie Barcelona, in het noord oosten van het land. Hoewel het geen echte badplaats is, ligt de Middellandse Zee op loopafstand. Dit zelfde geldt voor het strand. Ook de stranden van de bekende badplaatsen Mataro en Canet de Mar liggen op een kleine afstand.

Het dorp ligt aan de zuidkant van het mooie nationale natuurpark Montnegre – Corredor, een zeer geliefde plek voor natuur liefhebbers die opzoek zijn naar een relaxte vakantie in een heerlijk klimaat.

De laatste jaren is het toerisme zeer sterk in opkomst. Met een golfbaan in de buurt is dit een belangrijke magneet voor golfliefhebbers die naar deze regio op vakantie gaan. De officiele naam van de golfbaan is Club de Golf Handicap 1.

Op deze gloednieuwe golfbaan zijn 18 banen, gelegen op de heuvels in de omgeving van het dorp, midden tussen de bomen. Deze prachtige ligging zorgt ervoor dat het geheel een unieke uitstraling krijgt. Vanaf enkele toppen is het uitzicht over de regio fantastisch en is het bij mooi weer zelfs mogelijk om over de Middellandse Zee uit te kijken. Op het terrein van de golfclub is een restaurant / bar aanwezig, net als een driving range en een buggy service. Vanaf het terras is het uitzicht geweldig, net zoals op verscheidene plekken op de holes, en het is een prachtige plek om te genieten van een drankje na een mooie dag golven.

Daarnaast ligt er een jachthaven vlakbij, namelijk in de buurt van de badplaatsen Can Sanc, Montalt Parc en de plaats die iets verder van de kust ligt, Sant Andreu de Llavaneres. In deze jachthaven leggen veel toeristen in de zomer hun boot aan om het binnenland te verkennen of huren juist toeristen een bootje om op de Middellandse Zee, vlak voor de kust, rond te dobberen.

Overwinteren

Een trend die de laatste jaren alleen maar sterker lijkt te worden is het overwinteren in deze regio. Het zijn vooral ouderen en vermogende mensen die ervoor kiezen om hun winter door te brengen in het noordoosten van Spanje. Dit vanwege het weer en het aantal uren zon per dag. De overwinteraars zijn vaak mensen met een tweede huis in de heuvels vlak langs de kust of personen die een appartement huren in een van de stadskernen. Deze overwinteraars zorgen ervoor dat de regio ook tijdens de winter een beetje opleeft. Vroeger was het gebied vooral tijdens de zomermaanden levendig, maar tegenwoordig wordt deze periode steeds langer op gerekt en zijn er ook in de winter genoeg gezellige plekken over om een drankje te drinken of om lekker uit eten te gaan.

Direct vakantie boeken

Hotels Sant Vicenc de Montalt

Vliegtickets Sant Vicenc de Montalt