Vakantie Pineda de Mar

Tussen Calella en Santa Susanna ligt de Catalaanse badplaats aan de Middellandse Zee. De Costa waaraan het stadje ligt heet de Costa del Maresme.

De stranden

Het dorp is vooral zeer populair bij vakantiegangers die opzoek zijn naar zon, zee en strand. Dit komt doordat het dorp een en al Middellandse Zee uitstraalt. Met een zandstrand van ongeveer 3000 meter lang en ongeveer 40 meter breed is het zeer geliefd bij vele vooral Nederlandse, Vlaamse en Duitse vakantiegangers.

Het strand wordt het hele jaar door onderhouden door de plaatselijke overheid en mede daardoor heeft Pineda de Mar de laatste jaren een blauwe vlag ontvangen. Deze blauwe vlag staat voor een hoge constante kwaliteit.

Om de kwaliteit van het strand nog verder te verhogen zijn er ruim 60 douches aangelegd, verspreid over de hele kuststrook van het dorp, en zijn er speciale fietsenstallingen. Het doel hiervan is om het fietsen in de regio te bevorderen.

Het weer

Pineda de Mar geniet van een typisch Middellandse Zee klimaat. Dit houdt in dat de zomers warm zijn, maar niet extreem, en de winters mild. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 17 graden.

Gedurende de zomermaanden juli en augustus reikt de thermometer zonder problemen tot de 30, wat ervoor zorgt dat je heerlijk kunt genieten van de overvloedige zon, zonder dat het extreem wordt. In de winter daalt het kwik nooit onder de tien graden en zijn mist, hagel of sneeuw een grote uitzondering.

De meeste neerslag valt doorgaans in de herfst, maar slagregens hoef je niet te verwachten.

Direct vakantie boeken

Hotels Pineda de Mar

Vliegtickets Pineda de Mar