Vakantie Barcelona (provincie)

In het noorden van Spanje ligt de provincie Barcelona. De provincie wordt aan de oostkant ingesloten door de Middellandse Zee, aan de noordkant door de provincie Girona (of Gerona), aan de westkant door de provincie Lerida en aan de zuidkant door de provincie Tarragona.

Barcelona als provincie, maar ook als hoofdstad, is een zeer belangrijk deel van de autonome regio Catalonie en ligt in het middelpunt hiervan. Er wonen ruim 5 miljoen mensen in de provincie, waarvan 1,5 miljoen in de hoofdstad. Hiermee is het een zeer belangrijke regio voor Spanje. Andere steden van belang zijn: Mataro, Granollers, Le Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cerdanyola del Valles, Vic, Manresa, Martorell, Sabadell, Terrassa, Sitges, Igualada en Berga.

Costa Daurada

De Costa Daurada (in het Nederlands Costa Dorada, in het Engels Gouden kust of in het Spaans Costa Dorada, begint net ten zuiden van de stad Barcelona en loopt door naar het zuiden bij de plaatst Ametila de Mar. Grofweg kan worden gezegd dat deze costa tussen de Costa Blava en de Costa Azahar in ligt.

Van de Costa Dorada ligt ruim een derde op grondgebied van de provincie Barcelona. De belangrijkste steden hier zijn Garraf, Castelidefels, Sitges en Calafell.

Jaarlijks komen vele duizenden toeristen voor het heerlijke weer, de mooie stranden en het ultieme vakantie gevoel dat de regio te bieden heeft. Echter heeft de provincie nog meer in petto dan alleen maar stranden. Ook landinwaarts gaan is zeker de moeite waard, met typische Catalaanse dorpjes welke het typische en aanstekelijke relaxte Spaanse leven uitstralen.

Klimaat

Zoals te verwachten wordt het weer in de regio zeer sterk beinvloed door het Middellandse Zee klimaat, dat overheerst in het hele gebied. Dit zorgt ervoor dat de zomers warm te noemen zijn. In de periode van half juni tot halverwege september reikt de temperatuur makkelijk tot 25 graden waarbij uitschieters tot 30 graden geen uitzondering zijn. De wintermaanden, en dan vooral november tot en met half februari, zijn een stuk frisser. Dit betekent niet dat het koud wordt: de gemiddelde temperatuur blijft hangen rond 15 graden.

Regen valt vooral in de herfst: in oktober valt de meeste neerslag. In de zomermaanden daarentegen is het vrijwel altijd droog. Dit zelfde geldt voor de zon. Deze schijnt in de maanden juli en augustus gemiddeld 10 uur per dag. In de winter is het minder, maar met 4 zonuren per dag mag niemand klagen.

Direct vakantie boeken

Hotels Barcelona (provincie)

Vliegtickets Barcelona (provincie)