Vakantie Sant Iscle de Vallalta

In het binnenland van Catalonie, aan de rand van het nationale park Montnegre – Corredor, ligt het Spaanse dorpje Sant Iscle de Vallalta. Het plaatsje is niet ver gelegen van de Middellandse Zee en de Costa del Maresme, die zeer populair is bij gezinnen die een strandvakantie boeken in het midden- en hoogsegment. Het zicht naar de Middellandse Zee wordt geblokkeerd door de heuvels die rondom het dorpje liggen. Een deel van het dorp ligt op de oever van het riviertje Sant Pol. Deze loopt door het nationale park en levert enkele prachtige spots op.

De meeste toeristen komen naar de regio vanwege de prachtige natuur rondom het dorp. Op de heuvels in het gebied groeien voornamelijk dennen- en kastanjebomen. In deze bossen zijn enkele prachtige wandelroutes en van enkele heuveltoppen heb je een fenomenaal panorama over de omgeving.

Bereikbaarheid

Het dorp ligt niet ver van de twee grote steden in Catalonie. Ruim 50 kilometer naar het zuiden ligt de wereldstad Barcelona. Bijna 50 kilometer in noord oostelijke richting ligt Girona. Beide steden beschikken over vliegveld met internationale verbindingen, waarvan Barcelona over het meest uitgebreide netwerk beschikt. Beide luchthaven zijn bereikbaar vanuit Nederland, Duitsland en Belgie.

Met de auto is het dorpje makkelijk te bereiken, aangezien de snelweg op slechts een tiental kilometer afstand gelegen is. Met deze snelweg kun je de grote steden snel bereiken, maar ook op het strand geraak je snel.

Het weer

Door de ligging niet ver van de kust, wordt het weer sterk beinvloed door de Middellandse Zee. Net als vele plaatsen aan de Costa, zijn ook de zomers in het gebied warm te noemen, met vrij weinig neerslag. Het aantal zonuren is met 9 a 10 in de maanden juli en augustus veel te noemen.

In de winter is de temperatuur mild. De maanden december en januari zijn traditie getrouw het meest koud. Deze kou is echter maar relatief, aangezien gemiddeld de minimum temperaturen nog altijd ongeveer 15 graden zijn. Het meeste merk je de winter in het aantal zonuren. Deze vallen terug tot ongeveer 4 per dag. Opmerkelijk is wel dat het regenseizoen zich concentreert in de herfst, voornamelijk in oktober.

Evenementen en belangrijke dagen

Zoals het een echt Spaans dorp betaamd, zijn er ook in dit dorpje jaarlijks enkele terugkerende evenementen of bijzondere dagen, zoals:

  • Het jaarlijkse festival: drie dagen lang, in het laatste weekend van juli;
  • De dag van de wijn en de aardbeiden: in het eerste weekend van mei zijn er in het dorp en haar directe omgeving op meerdere plekken wijnproeverijen van de lokaal geproduceerde producten.

Direct vakantie boeken

Hotels Sant Iscle de Vallalta

Vliegtickets Sant Iscle de Vallalta