Vakantie Tordera

In het noordoosten van de provincie Barcelona, in de autonome Spaanse regio Catalonie, ligt het stadje Tordera. Het ligt niet ver van zowel Barcelona als van Girona. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is gelegen op ongeveer 65 kilometer afstand, Girona op ongeveer 35 kilometer.

Het stadje vorm de oostgrens van het prachtige „Montnegre nationale park“, op de plek waar de Tordera-rivier zijn bedding vind. Deze rivier staat overigens grote delen van het jaar droog.

Aan deze rivier heeft het stadje ook haar naam te danken. Tijdens de Middeleeuwen werd de rivier Tordaria genoemd, wat zou kunnen verwijzen naar „Spruw“ (zanglijster). Aangenomen mag dan ook worden dat er vroeger veel vogels in de regio hebben geleefd. Het wapen van het stadje bevat dan ook de afbeelding van een meeuw, om de connectie met de volgens te blijven bewaren.

Festivals en evenementen

  • 11 mei: San Poncio martir, de hele bevolking van Tordera komt samen in de kapel waarna de viering in het veld wordt voortgezet. Uiteraard wordt er afgesloten met een feest;
  • 23 augustus: Correfoc Tordera: georganiseerd door de Colla de Diables Tordera.
  • Mercado Municipal de tordera: wordt elke zondag gehouden in de straten van Tordera, het is een van de grootste markten in Catalonie.

Direct vakantie boeken

Hotels Tordera

Vliegtickets Tordera