Vakantie Blanes

In het zuiden van de provincie Girona (het noorden van Spanje) ligt de zeer populaire badplaats Blanes. Deze plaats is de meest zuidelijke bestemming mogelijk voor uw vakantie aan de Costa Brava. Sommigen rekenen ook de Malgrat de Mar hierbij, maar dit is feitelijk onjuist. De Tordera (de rivier net ten zuiden van Blanes) is de grens tussen de provincies Girona en Barcelona en daarmee ook de grens tussen de Costa Brava en de Costa del Maresme.

De stad bestaat eigenlijk uit twee duidelijk identificeerbare delen. Ten eerste heb je de „oude“ stad, waarin zich de jachthaven bevindt. Hier zul je ook veel leuke (kleinere) en gezellige restaurantjes en barretjes vinden. Daarnaast heb je de „nieuwe“ stad, die zeer populair is bij de jongere vakantiegangers. Je zult hier dan ook de goedkopere (massa) hotels / appartementen vinden en verscheidene discotheken en andere moderne uitgaansgelegen­heden. Vooral in de periodes na de eindexamens is deze vakatie naar Blanes zeer geliefd bij jongeren.

Klimaat

Het klimaat van Blanes kan het beste worden omschreven als Mediterraans. Dit wil zeggen dat de zomers warm en relatief droog zijn, en de winters gematigd en met meer regenval. In de zomermaanden, voornamelijk juli en augustus, bereikt het kwik regelmatig de 30 graden. In de wintermaanden zoals december en januari geeft de thermometer zelden temperaturen onder de tien graden aan.

Vuurwerkfestival

De derde (of in sommige gevallen vierde) week van juli staat het Santa Anna festival centraal. Bij dit festival hoort het beroemde „Concurs de Focs de Artifici“. Dit is een vuurwerkconcours, met een wedstrijd tussen verschillende landen. Tijdens dit concurs gaat voor bijna een half miljoen kilo aan vuurwerk de lucht in. Meer dan 100.000 mensen bezoeken jaarlijks dit grootste festijn.

Botanische tuinen

In de stad zijn twee bekende en grote botanische tuinen. De eerste is de Pinya de Rosa, met meer dan 7000 soorten flora, en is zeer geliefd bij de plantenliefhebbers van voornamelijk aloes en cactussen. Daarnaast is er de Mar i Murta, een kleurrijke tuin met meer dan 300.000 bezoekers per jaar.

Direct vakantie boeken

Hotels Blanes

Vliegtickets Blanes