Vakantie Sant Pol de Mar

Halverwege de Spaanse Costa del Maresme ligt het Catalaanse badplaatsje Sant Pol de Mar. Het dorpje ligt tussen de bekendere badplaatsen Calella en Canet de Mar.

Het plaatsje leeft voor een groot deel van het toerisme, maar het borduurt niet voort op het concept van massatoerisme zoals zich dat afspeelt een twintigtal kilometers noordelijker in onder andere Blanes.

Sant Pol de Mar is gespecialiseerd in vakanties voor het midden- en hoogsegment en dan voornamelijk voor gezins- c.q. familievakanties. Zo kent het enkele hotels en appartementen van een goede kwaliteit en een strand dat goed wordt onderhouden. Daarnaast beschikt het dorp over enkele ambachtelijke winkeliers (vooral de banketbakker schijnt bijzondere dingen te maken) en over een aantal leuke restaurantjes. Zoals te verwachten serveren zij vooral „fruit de mar“ (in het Nederlands letterlijk vertaald „vruchten van de zee“), waardoor het menu zeer veel visgerechten bevat.

Bezienswaardig­heden

Naast het strand en dorpsleven willen veel toeristen graag ook enkele mooie gebouwen uit het dorp bekijken. De belangrijksten zijn de kerk van Sant Jaume, een laat Gotische kerk en de hermitage van Sant Pau in Romaanse stijl met Gotische gewelven.

Bereikbaarheid

Het dorpje ligt aan de Maresmespoorlijn of ook wel de kustspoorlijn genaamd. Deze loopt van het centrum van Barcelona langs de kuststroom van de Middellandse Zee naar het noorden en heeft een tussenstop in het dorpje. Met deze trein ben je binnen 50 minuten in het centrum van deze wereldstad en dit maakt het ideaal voor een dagje erop uit. Het ritje met de trein zelf is ook zeer bijzonder. Vanuit de rijdende trein is het namelijk een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Daarnaast is de regio ook goed te bereiken met de auto. Langs het dorp loopt de belangrijk kustweg N-II naar Barcelona en ook de Europese snelweg naar de Franse grens ligt op slechts 15 kilometer afstand. De internationale vliegvelden van Girona en Barcelona liggen beiden op een klein uur autorijden, waardoor vliegen naar Sant Pol de Mar de meest ideale vervoersmethode is. Het kost de minste tijd en je komt relatief uitgerust aan op je vakantie bestemming. En daar is het om te doen, de relaxte sfeer die in het dorpje heerst.

Direct vakantie boeken

Hotels Sant Pol de Mar

Vliegtickets Sant Pol de Mar