Vakantie Arenys de Mar

Dit stadje Arenys de Mar, niet ver ten noorden van Barcelona, is een eeuwenoud vissersplaatsje met een historische haven die tijden lang de enige wat aan de noordkust van Barcelona.

Dit is ook de reden, in combinatie met de aantrekkelijke stranden, dat het toerisme de laatste jaren sterk is gegroeid. Vele toeristen leggen dan ook hun boot aan in de haven of huren een bootje om een dagje op de Middellandse zee door te brengen.

Hoewel het stadje officieel niet tot de Costa Brava behoort, ligt het er niet ver vanaf en heeft het wel dezelfde kenmerken. De heuvels flankeren het strand en lopen op sommige plaatsen door tot in de zee. De stranden die tussen de rotsen in liggen zijn minder druk dan die in het noorden aan de Costa Brava, maar dit maakt ze niet minder aantrekkelijk. Op de toppen van de heuvels heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, het binnenland en de prachtige badplaatsen in de omgeving.

Bereikbaarheid

Arenys de Mar is zeer goed bereikbaar met de auto en met de trein. Via de regionale N-II weg of via de autosnelweg is Barcelona binnen 40 minuten te bereiken en ligt het op ongeveer 50 minuten rijden van Girona. Met de trein sta je binnen 50 minuten in het centrum van de hoofdstad van de provincie, Barcelona. Dat is ook de plaatst waar het belangrijkste internationale vliegveld van de regio ligt.

Toerisme

Ten eerste komen de toeristen die voornamelijk in de zomer naar het stadje trekken voor de stranden en het heerlijke weer. De stranden worden voornamelijk zo aantrekkelijk gevonden omdat ze groot zijn en ze bestaan uit grove zand korrels. Met name het Platja del Cabaio is zeer populair. Dit strand ligt vlakbij het stadscentrum.

In de stadskern zelf zijn een aantal zaken het bezichtigen waard. Ten eerste de Santa Maria kerk, welke een van de belangrijkste retabel in Barok stijl is uit geheel Catalonie. Ook de twee musea van de stad, het Mares Museum of Lace-making en het Mollfulleda Museum of Mineralogy worden jaarlijks goed beoordeeld.

Direct vakantie boeken

Hotels Arenys de Mar

Vliegtickets Arenys de Mar