Vakantie Camp de les Meves

Op de plek waar de Costa Brava eindigt en de Costa del Maresme begint, ligt het kleine Spaanse plaatsje Camp de les Meves. Het is direct gelegen aan de Middellandse Zee en heeft een eigen strand, het Tordera strand. Dit strand begint in het centrum van Malgrat en loopt helemaal door tot de monding van de Tordera-rivier, gelegen net voorbij het dorpje.

Het kleine plaatsje is zelfstandig maar leunt steeds meer op het nabij gelegen Malgrat de Mar. Het zijn vooral mensen die opzoek zijn naar wat meer rust die in hier neerstrijken.

Bereikbaarheid

Op enkele minuten afstand ligt de voor de regio zeer belangrijke N-II kustweg. Hiermee ben je snel op de snelweg richting Barcelona of Girona, de twee belangrijkste plaatsten van Catalonie. De meeste toeristen die in het plaatsje verblijven kiezen er dan ook voor om te vliegen naar het internationale vliegveld van een van deze steden en vervolgens met een huurauto het laatste deel van de reis te voltooien. De rit naar zowel Barcelona als Girona neemt ongeveer een uur tot maximaal 75 minuten in beslag.

De omgeving

In de directe omgeving liggen enkele grotere plaatsen waar men naar kan uitwijken voor speciale zaken. Hoewel het dorpje zelf in de delta van een riviertje is gelegen (welke overigens grote delen van het jaar droog staat) is de omgeving zeker heuvelachtig te noemen. Vooral landinwaarts kom je enkele prachtige heuvels tegen, waarvandaan je op de top een prachtig uitzicht hebt over zowel het dal en het binnenland als over de Middellandse Zee.

De laatste jaren is de regio bezig met een opleving. Steeds meer buitenlanders, maar ook Spanjaarden uit de stad, kopen een tweede huis in de regio. Zij komen hier dan vervolgens in weekenden, tijdens vakanties of zelfs overwinteren. Tijdens de momenten dat de eigenaren er zelf niet zijn is het vaak mogelijk om het huis (meestal een villa) te huren tegen een schappelijke prijs. Deze vorm van verhuur wordt steeds vaker toegepast en er zijn zelfs enkele specialiseerde reisbureaus die zich compleet op deze markt hebben gericht.

Direct vakantie boeken

Hotels Camp de les Meves

Vliegtickets Camp de les Meves