Vakantie Arenys de Munt

In het Catalaanse binnenland, niet ver van de Costa del Maresme en in de provincie Barcelona ligt het Spaanse plattelandsdorp Arenys de Munt. Het 8000-inwoner tellende dorp ligt aan de rand van het prachtige nationale park Montnegre – Corredor. Dit gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen door de bossen of over de heuvels, leuke fietstochten in de natuur maar ook voor een heerlijke, relax vakantie. Aangezien het dorp niet ver van de kust ligt, is een of meerdere dagen naar het strand ook zeker de moeite waard.

Vlakbij het bebouwde gebied, ligt de top van het park, „El Montalt“ (+595 boven zeeniveau). Deze plek geeft de beklimmer van de heuvel een prachtig panorama van de omgeving en op heldere dagen is het mogelijk om uit te kijken op de Middellandse Zee.

Vroeger stond de stad bekend om de textiel industrie die voornamelijk bestond uit de productie van handdoeken en textiel voor op het strand (als stranddoeken en matten). Daarnaast zou men het plaatsje kunnen kennen vanwege de aardbeien, likeuren en kersen. De laatste jaren is het toerisme sterk in opkomst. Voornamelijk toeristen die komen voor een natuur of relax vakantie weten deze regio steeds vaker te vinden.

Bereikbaarheid

Het dorpje is niet ver gelegen van de grote Catalaanse steden Barcelona en Girona. In beide plaatsen ligt ook een internationaal vliegveld die te bereiken is vanuit Nederland, Duitsland en Belgie. Beide grote steden liggen op ongeveer 50 kilometer afstand. De hoofdstad van de provincie en van Catalonie, Barcelona, ligt ten zuiden. Girona ligt noordoostelijk. Op beide vliegvelden zijn meerdere autoverhuur bedrijven gevestigd, waardoor het huren van een auto zonder veel problemen te regelen is.

Ook met de auto is de bereikbaarheid goed te noemen, door de korte afstand naar de snelweg die loopt tussen de Spaans – Franse grens en de Catalaanse hoofdstad.

Met de trein is het bereiken van Arenys de Munt lastiger. Er loopt wel is waar een spoorlijn langs de kust, maar de afstand naar het dorpje dat in het binnenland is gelegen is ongeveer 10 kilometer. Deze afstand is echter wel gemakkelijk te overbruggen door met de bus of met een taxi te gaan.

Het weer

Het weer wordt, zoals te verwachten valt, sterk beinvloed door de Middellandse Zee. Dit wil zeggen dat je kunt genieten van heerlijke zomers, waarin de temperatuur zonder veel problemen kan oplopen tot 30 graden. Daarbij komt dat het aantal zonuren in de maanden juli en augustus gemiddeld 10 uur per dag bedraagt en er vrijwel geen neerslag valt. Het regenseizoen concentreert zich voornamelijk in de maanden oktober en november.

In de wintermaanden daalt de temperatuur tot ongeveer 15 graden. Vorst en sneeuw zijn zeldzaam. Ook valt er niet erg veel neerslag. Je zult het feit dat het winter is voornamelijk merken aan het aantal uren zon per dag. Met slechts vier uur per dag is dit aantal significant minder dan in de zomer.

Direct vakantie boeken

Hotels Arenys de Munt

Vliegtickets Arenys de Munt