Vakantie Costa del Maresme

De Costa del Maresme is een kuststrook langs de Spaanse oostkust van een kleine 50 kilometer lang. De stroom loopt van Blanes tot aan de noordkant van Barcelona en grenst aan de Middellandse Zee. De hele Costa del Maresme ligt in de provincie Barcelona.

Voor velen is een vakantie naar de Costa del Maresme een zeer aangename ervaring. Met name het heerlijke weer, de aangename stranden, de fijne plaatsjes en de karakteristieke spoorlijn die langs de kuststrook loopt spreek bij velen tot de verbeelding.

De badplaatsen aan deze regio (gerangschikt van noord naar zuid): Camp de les Meves, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Roques Blanques, Canet de Mar, Arenys de Mar, La Victoria, Caldes de Estrac, Montait Parc, Can Sanc, Can Quirze, Mataro, Poligon Pla de en Boe, Vilasar de Mar, Premia de Mar, El Masnou, Montgat en Badalona. Hiervan zijn ongetwijfeld Mataro, Calella, Badalona, Pineda de Mar en Malgrat de Mar de belangrijksten.

Het zijn voornamelijk jonge gezinnen met kinderen die hier komen in het hoogseizoen. Zij komen voor het strand en het heerlijk klimaat. In het voor- en najaar zijn het vooral stellen en ouderen die de regio met een bezoekje vereren. Het winterseizoen is vaak afwezig waardoor het kan aanvoelen als een spookregio. De laatste jaren is dit fenomeen echter aan het verdwijnen door het steeds groter groeiende aantal mensen dat ervoor kiest om in de regio van Costa del Maresme niet alleen op vakantie te gaan, maar zelfs te overwinteren vanwege het zonnige klimaat. Ook in de winter.

Bereikbaarheid

De hele kuststrook wordt ontsloten door de N-II kustweg en de C32 snelweg. Hierdoor zijn de auto verbindingen met de grote steden in de regio goed. Ook met de trein is het gebied goed bereikbaar. De trein die meerdere malen per dag langs rijdt, voert je langs een unieke spoorlijn direct langs de kust. Zelfs al wil je nergens heen, de treinreis op zich is al een ware attractie door de fantastische vergezichten over de Middellandse Zee die de reizigers voorgeschoteld krijgen.

Zowel Barcelona als Girona beschikken over een internationaal vliegveld vanaf waar u dagelijks kunt vliegen naar de belangrijke Europese en mondiale bestemmingen, waaronder ook enkele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.

Direct vakantie boeken

Hotels Costa del Maresme

Vliegtickets Costa del Maresme