Vakantie Canet de Mar

Aan de Middellandse Zee kust, niet ver van Barcelona, ligt de Spaanse badplaats Canet de Mar. Het tussen twee andere badplaatsen in, namelijk Arenys de Mar en Sant Pol de Mar. Hoewel het officieel niet de Costa Brava is, die net noordelijker begint, lijkt de Costa del Maresme (zoals de Costa waaraan het stadje ligt officieel heet) wel sterk op het gebied van de Costa Brava.

Het stadje zelf is ook bekend om de verbouw van bloemen. Dit maakt de regio in de bloeimaanden tot een prachtig gebied om te bekijken. Ook zijn er enkele prachtige gebouwen in de modernistisch stij­l.

Bereikbaarheid

De stad ligt op ongeveer 45 autominuten vanaf Barcelona, de grootste en bekendste stad uit de regio. Met de trein ben je een klein uur bezig om het hartje van die wereldstad te geraken. Ook Girona ligt niet ver en kun je met de auto binnen een uur bereiken. Zowel Girona als Barcelona beschikt over een internationaal vliegveld, waardoor vliegen voor vele toeristen die Canet de Mar bezoeken als een zeer aangename wijze van vervoer wordt gezien.

De omgeving

Ook landinwaarts is het niet onaangenaam. De heuvel die het stadje omringen, en op sommige plekken rechtstreeks de zee in verdwijnen, zorgen voor een vriendschappelijk landschap. Een dagje met de auto of de fiets het binnenland verkennen en even halt te houden in een van de prachtige dorpjes is zeker een aanrader. Vooral in de zomer is het er prachtig, maar ook zeer rustig wat een enorm relaxte sfeer met zich meebrengt. Iets totaal anders dan het massatoerisme dat zich een kleine twintigtal kilometers noordelijker afspeelt.

Daarnaast mag uiteraard een dagtrip naar Barcelona niet ontbreken als je naar deze regio op vakantie gaat. In het zomerseizoen worden er vaak dagtrips georganiseerd naar deze wereld stad vanuit Canet de Mar. Deze bezoeken worden meestal begeleid door een plaatselijke gids die goed Engels spreekt waardoor je een geweldige inkijk krijgt in Barcelona.

Direct vakantie boeken

Hotels Canet de Mar

Vliegtickets Canet de Mar