Vakantie Llafranc

Aan de Costa Brava in het oosten van de provincie Girona ligt het kleine dorpje Llafranc. Het ligt in de gemeente Palafrugell en is vastgegroeid aan Calella de Palafrugell. Met een prachtig strand, direct gelegen aan de Middelandse Zee is het een geliefde bestemming voor een vakantie naar Spanje, voor diegenen die opzoek zijn naar een heerlijke strandvakantie op een minder drukke plek. Zeker omdat er maar 300 personen permanent in het dorpje wonen.

Bezienswaardig­heden

De vuurtoren El Far de San Sebastian is de toeristische trekpleister van de regio. Dit prachtige gebouw uit de 18e eeuw staat boven op de top van een berg en waakt over de baai van Llafranc. Er is een beroemd hotel (Hotel Llafranc) gelegen op dezelfde berg aan de noordkant van de baai en staat vrijwel naast de historische vuurtoren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Middelandse Zee.

Te doen

Het dorpje heeft een eigen jachthaven waar kunt aanleggen en enkele duikscholen, waar je kunt leren duiken in de Middelandse Zee. Ook is het heerlijk vertoeven aan de promende die direct aan de zee en het strand gelegen is. Je kunt er genieten van de fantastische restaurantjes en barretjes of lekker wandelen. Een aanrader is ook een wandeling door de duinen naar het naburige Calella de Palafrugell.

Het weer

Het weer wordt sterk bepaald door het heersende Mediteraanse klimaat. Hierdoor is het in de zomers heerlijk warm, vooral in de maanden juni tot en met augustus, en in de winters relatief mild. De neerslag concentreert zich met name in de wintermaanden, waardoor de zomers door de combinatie van de warmte en weinige neerslag een ideale reisperiode is.

Direct vakantie boeken

Hotels Llafranc

Vliegtickets Llafranc