Vakantie Roses

In het oosten van de provincie Girona, net over de Franse grens en vlakbij Cadaques, ligt het stadje Roses (in het Spaans Rosas). De provincie Girona ligt in het noordwesten van Spanje en in de autonome regio Catalonie. Met de ligging aan de baai van Roses ligt het stadje direct aan de Middellandse Zee en is voor een deel van haar economie nog steeds sterk afhankelijk van de visserij, wat een heerlijke keuken oplevert die is gebaseerd op vis en andere zee delicatessen.

Roses is een van de populaire strand plaatsen aan de Costa Brava, met name door het zeer aangename klimaat en haar prachtige zandstrand van ongeveer 4 kilometer.

Er is echter meer te bleven dan alleen maar het boeiende strandleven. Voor velen zijn de wandelroutes een zeer aangename manier om het gebied te leren kennen. De verschillende routes kunnen je onder andere voeren langs de kust, langs olijfboomgaarden of langs bijzondere dolmens en menhirs (een soort hunnebedden, zoals bijvoorbeeld de Dolmen de la Creu de en Cobertella). Natuurliefhebbers mogen het natuurpark Parc Naturel del Cap de Creurs eigenlijk niet missen. In dit park vindt u uitzonderlijke flora en fauna.

Gastromisch staat Roses zeer goed op de kaart. El Bulli ligt vlakbij het stadje en wordt gezien als misschien wel het beste restaurant per wereld. De beroemde chef-kok Ferran Adria zwaait hier het scepter. Ook voor mensen met een beperkter budget is het goed vertoeven in deze kustplaats. Aan de promenade zijn uitstekende restaurants en bars te vinden, vanwaar u een uniek uitzicht heeft over de Middelandse Zee.

Historie

Historisch gezien is Roses (dan wel Rosas) een stadje met een zeker belang. Zo zouden de Grieken in de 8e eeuw voor Christus een eerste nederzetting hebben gesticht. Dit jaartal wordt bestreden, maar vast staat dat een nederzetting heeft bestaan. Ook uit de Romeinse tijd zijn sporen gevonden van Romeinse overheersing. De overblijfselen van een vroegchristelijke kerk en andere blootgelegde resten (ook van de oude Griekse kolonisten) zijn te bezichtigen.

Direct vakantie boeken

Hotels Roses

Vliegtickets Roses