Vakantie Banyoles

Banyoles is gelgen in het midden van de provincie Girona. Er wonen ongeveer 17.000 mensen. Het stadje is voornamelijk bekend vanwege het meer van Banyoles. Het is een natuurlijk meertje van amper 1,5 vierkante kilometer, maar het ligt op een natuurlijke tektonische plaat.

Het gebied waarin Banyoles ligt is zeer bosrijk en heuvelachtig. Het doet een beetje denken aan de Ardennen in de zomer. Door het Mediterraanse klimaat geeft dit een enorm relaxte, rustige sfeer. De heuvels in de omgeving bieden prachtige vergezichten.

Voor vele vakantiegangers, die op vakantie gaan naar Banyoles of de regio, is het een zeer aangenaam stadje. Als je richting het centrum gaat, kom je vanzelf op het Placa Major. Dit is een vierkant pleintje, niet al te groot, omringt door tientallen bogen waarachter vele unieke winkeltjes te vinden zijn. Iedere week is er markt, op woensdag. Deze traditie bestaat al sinds de Middeleeuwen. Op deze markt komen lokale ondernemers en boeren hun producten verkopen. Dit kan voor toeristen een prachtig inkijkje bieden in de lokale gebruiken.

Daarnaast is het ook de moeite waard om een wandeling te maken langs het meer aan de stadskant. Het meer verkennen met een bootje is ook mogelijk, maar bent u minder actief ingesteld of wilt u na uw activiteiten een drankje drinken, dan is dit mogelijk op een van de vele gezellige terrasjes op de promenade.

Sportevenementen

In 1992 was de plaats (en het meer) gastheer van de Olympische Spelen die dat jaar in Barcelona gehouden werden. De roeiwedstrijden werden er georganiseerd. Het meer was twaalf jaar later opnieuw het decor van een belangrijk roeievenement. Dit keer het wereldkampioenschap van 2004.

Direct vakantie boeken

Hotels Banyoles

Vliegtickets Banyoles