Vakantie Cadaques

Aan de Middellandese Zee, vrijwel in het noorden tegen de Franse grens, ligt het kleine Catalaanse vissersdorpje Cadaques. Het plaatsje ligt vlakbij de Cap de Creus, het meest oostelijke punt van het Iberisch schiereiland, en aan de Costa Brava. Er wonen normaal gesproken slecht 2800 inwoners, echter kunnen er in de zomer vele duizenden toeristen het idylische plaatsje.

Dit maakt het ook tot een plek die vele kunstenaars aantrekt en daardoor ook een belangrijke rol speelt in de kunstgeschiedenis. Bekende Spaanse kunstenaars als Pablo Picasso, Salvador Dali, Federico Garcia Lorca en Joan Miro verbleven er een deel van hun leven.

Cadaques, dat zich kenmerkt door zijn typisch witte huizen, ligt op slechts twee uur rijden van Barcelona. Hoewel het niet langs een grote doorgaande weg ligt, is het in de zomer toch geliefd bij voornamelijk Franse families die opzoek zijn naar het heerlijke Middellandse Zee gevoel.

In het dorpje is voornamelijk het oude huis van Salvador Dali populair. Hij woonde en werkte hier vele zomers en het is na zijn dood omgebouwd tot een museum even buiten het plaatsje, op ongeveer 15 minuten wandelen. Het is echter niet vrij toegankelijk, je zult in veel gevallen vooraf moeten reserveren.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om heerlijk te zonnen of te zwemmen op het plaatselijke strand, maar vooral de vele restaurantjes en barretjes zijn aan te bevelen. De hele streek staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en de eetgelegenheden in Cadaques zijn daar geen uitzondering op.

Even buiten Cadaques, in het park Cape de Creus, is het mogelijk om wandeltochten te maken of om duikevaring op te doen bij een van de duikscholen.

Direct vakantie boeken

Hotels Cadaques

Vliegtickets Cadaques