Vakantie Calella de Palafrugell

Niet ver van Girona ligt aan de Middellandse Zee het visserdorpje en de vakantieplaats Calella de Palafrugell. Dit dorpje ligt niet ver van de stad Palafrugell en het „zusterdorp“ Llafranc. Ondanks het feit dat het een ideale vakantiebestemming is, kent het geen massatoerisme zoals andere plaatsen langs de Costa Brava dat wel kennen. Hierdoor zijn er ook geen grote hotels of andere „resorts“.

Dit maakt Calella de Palafrugell waarschijnlijk ook zo aantrekkelijk: een heerlijk rustig maar niet verlaten plaatsje aan de Middellandse Zee. De kustlijn strekt zich ongeveer 2 kilometer uit en eindigt vlakbij enkele prachtige botanische tuinen.

In het plaatsje zijn enkele standaard hotels te vinden van goede kwaliteit. Daarnaast is het ook mogelijk om enkele leuke appartementjes te huren. Voor zowel de hotels als de appartementen geldt dat het strand nooit ver weg is. Ook de restaurantjes bieden een heerlijke lunch of zeer smakelijk diner, meestal aan de zeekust.

Calella de Palafrugell kent een typische Spaanse bouwstijl, met vele witte huizen of daken. Via de diverse kleine baaien loopt een wandelpad die het dorp met Llafranc, het naastgelegen plaatsje, verbindt.

De charme van het dorp is door het uitblijven van het massatoerisme onaangetast gebleven. De dorpskerk en dennenbomen op de heuvel kijkt nog altijd uit boven het plaatsje. Wel is het mogelijk om te duiken bij een van de duikscholen in het dorp zelf of in de directe omgeving. In de directe omgeving kun je paardrijden, gebruik maken van de plaatselijke golfbaan of wielertochten maken. Denk er wel om dat het achterland zeer heuvelachtig danwel bergachtig is. Ook wandelen of een heerlijk drankje drinken aan de promenade hoort tot de favoriete bezigheid van veel toeristen.

Direct vakantie boeken

Hotels Calella de Palafrugell

Vliegtickets Calella de Palafrugell