Vakantie Palamos

Aan de Costa Brava in de provincie Girona ligt de badplaats Palamos en is niet ver gelegen van Palafrugell. Het eeuwenoude stadje ligt aan de noordkant van een groite baai die zeer populair om zijn zwem-, zijl- en surfmogelijkheden. Ook duiken is een populaire activiteit welke veelvuldig wordt beoefend.

Palamos werd al in 1279 gesticht als een havenstad aan de Middelandse Zee, als tweede haven naast de bestaande haven in de buurt van Torroella de Montgri. Tegenwoordig is de haven nog altijd een van de belangrijkste commerciele havens in Catalonie en herbergt het een belangrijk deel van de regionale vissersvloot. Mede hierdoor is het bekend om de lokaal gevangen gamba (garnalen). In een van de vele restaurantjes aan de promenade en in de stad kun je genieten van deze heerlijke lokale specialiteit.

Het weer

Het weer van Palamos, net als vele andere steden langs de Costa Brava, wordt gedomineerd door het Middelandse Zee klimaat. Hierdoor kent het een zeer aangename zomer, waarin het kwik zonder enige moeite de 30 graden haalt, er veel zonuren zijn en er weinig neerslag valt. De winter is mild te noemen, met temperaturen die zelden terug vallen tot onder de 10 graden. Wel zijn het aantal zonuren een stuk minder dan in de zomer en valt er meer neerslag.

Direct vakantie boeken

Hotels Palamos

Vliegtickets Palamos