Vakantie Lloret de Mar

Een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Brava is zonder twijfel Lloret de Mar. Dit stadje, met in het laagseizoen ongeveer 35.000 inwoners, ligt in het oosten van de noordelijke provincie Girona. Hoewel het dichter bij Nederland ligt dan bijvoorbeeld Benidorm, Torremolinos en Torrevieja is het wat minder massaal. Toch komen er in bepaalde periodes van het hoogseizoen meer dan 100.000 mensen de zon en het strand van Lloret de Mar opzoeken. Voor veel toeristen is het een belangrijk pluspunt dat het op slechts een uur autorijden van Barcelona ligt.

De toeristen die naar het stadje komen zijn West-Europees. Je zult er in de zomer veel Nederlanders, Belgen en Duitsers vinden die er de vakantie komen vieren. Het zijn dan voornamelijk jongere vakantiegangers. De gezinnen zijn vaak te vinden in de naburige badplaatsen. In Lloret de Mar zijn dan ook veel clubs, een casino en bars te vinden die vooral gericht zijn op de jongere toerist. Het is zelfs zo dat in sommige restaurants, discotheken en bars Nederlands de voertaal is.

Klimaat

Het weer wordt voornamelijk bepaald door het Middellandse Zee klimaat. De zomers zijn warm met vooral in juni, juli en augustus de hoogste temperaturen. Gemiddeld is reikt het kwik tot ongeveer 25 graden. In de winter is het echter iets minder mild dan men zou denken. In december en januari kan de temperatuur terug vallen tot onder de 10 graden en kan het zelfs voorkomen dat het in de nacht gaat vriezen.

Juli is voor velen de ultieme maand om op vakantie naar Lloret de Mar te gaan. Dit is voornamelijk door het feit dat in deze maand het hoogste aantal zonuren per dag wordt bereikt, met ongeveer 10. Daarnaast is het vaak de maand met de minder neerslag, al is deze variatie niet zo groot als bij het aantal zonuren. In de winter is het stadje vrij troosteloos, met slecht 1 a 2 zonuren per dag.

Stranden

Het belangrijkste strand van de stad wordt ieder jaar weer beoordeeld met de zogenaamde blauwe vlag, de internationale standaard voor goede stranden. Daarnaast zijn er nog een aantal wat minder bekende stranden, maar die worden over het algemeen ook goed aangeschreven.

Bezienswaardig­heden

Hoewel velen voornamelijk naar Lloret de Mar komen voor de zon, het strand en de zee, zijn er ook in regio vele andere dingen te beleven. De meest bekende zijn:

  • De kerk van de heilige Roma (Iglesia de Sant Roma), een gotische kerk gebouwd tussen 1509 en 1522. De kerk heeft Byzantijnse, Moslim, Renaissance en Modernistische invloeden en is in het begin van de 20e eeuw grootschalig gerenoveerd.
  • Het kasteel van San Joan, een Middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw die het gebied moest beschermen tegen aanvallen vanaf zee. Het was operationeel tot in de 17e eeuw, maar alleen de toren van het kasteel staat nog overeind. Deze werd in 1992 gerestaureerd en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende omgeving. Het is een zeer geliefd uitstapje bij vele toeristen.
  • Aan het einde van het strand staat het bronzen beeld van „de Vissermans vrouw“. Het wordt door velen gezien als karakteristiek voor Lloret de Mar.
  • Tenstotte zijn er nog vele andere mogelijkheden om erop uit te trekken, zoals de Santa Clotilde tuinen, de Iberische nederzettingen bij Puig de Castellet en Montbarbat, diverse kapellen en maritieme musea.

Direct vakantie boeken

Hotels Lloret de Mar

Vliegtickets Lloret de Mar