Vakantie Tamariu

Vlak bij de stad Palafrugell en de naburige badplaatsen Llafranc en Calella de Palafrugell ligt het rustieke Tamariu. Dit kleine dorpje ligt op ongeveer 70 kilometer van de Franse grens en heeft slecht 300 inwoners. Mede hierdoor en door de beschutte baai aan de Costa Brava waaraan Tamariu ligt is het een heerlijk rustige, bijna idylische plek. De naam van het dorpje komt van de vele Tamarinde bomen die langs de promenade staan.

Tarmariu is een typische voorbeeld van de vele kleine baaien die zich bevinden langs dit deel van ded Middellandse Zee. Het prachtige beeld wordt versterkt door de ruige kliffen die langs de baaien zich situeren, de vele pijnbomen die daar groeien en het kristalheldere water. Dit gebied ten noorden van Palamos en ten zuiden van Le Estartit staat daarom ook niet voor niets bekend om haar buitengewone schoonheid. Tamariu heeft zich niet overgegeven aan het massatoerisme en is daardoor niet volgebouwd met vele grote hotels, een casino en discotheken, maar het heeft haar individualiteit en charme kunnen behouden.

Aan de zuidkant van het dorpje ligt een van de meest beschutte stranden van de Costa Brava. Hier zijn ook drie kleine hotels, een aantal cafes en bars en een paar uitstekende visrestaurants. De Blauwe Vlag, een internationale standaard voor goede stranden, geeft aan dat het strand erg schoon is. Het kristalheldere water nodigt je uit om te gaan zwemmen en het is een prima duikstek, mede vanwege een aantal grotten waar je in kunt duiken en vanwege de verzonken berg Llosa de Cala Nova die je kunt bewonderen.

Aigua Gelida is de plek met de grootste bevolkingscon­centratie in de buurt. Het ligt vlakbij en heeft een eigen kleine zanderige inham. Het is makkelijker om hier een huis te bouwen en de laatse jaren zijn er dan ook enkele prachtige villa verschenen. Dit zorgt voor een prachtige mogelijkheden om van je vakantie naar Tamariu te genieten.

Direct vakantie boeken

Hotels Tamariu

Vliegtickets Tamariu