Vakantie Sant Antoni de Portmany

Aan de westkust van het eiland Ibiza, dat in de Middellandse Zee en niet ver uit de Spaanse kust is gelegen, ligt het stadje Sant Antoni de Portmany. Hier wonen ongeveer 20.000 mensen, maar in de zomer komen hier vele toeristen op vakantie waardoor het aantal aanzienlijk stijgt.

De naam, Sant Antoni de Portmany, verwijst naar de Latijnse naam die de Romeinen gaven naar de plek waar zijn een stad hebben gesticht: Protus Magnus (grote haven). Later werd dit verbasterd tot Portmany waardoor de huidige naam is ontstaan.

Net als Eivissa, is deze stad zeer populair bij jongere vakantiegangers die het uitgaansleven komen verkennen.

In het midden van de stad staat een standbeeld in de vorm van een ei. Dit moet het ei van Columbus representeren aangezien Sant Antoni de Portmany een van de plaatsen is waarover wordt gezegd dat de beroemde zeevaarder hier wel eens geboren zou kunnen zijn.

Passeig de ses Fonts

Dit is een deel van de promenade die aan de kant van de haven is gelegen. Het is ontwikkeld in het begin van de jaren 90 met als doel om het aangezicht van de stad te bevorderen. De vele planten, waaronder rubber- en palmbomen, en de massieve fonteinen worden verlicht in de nacht. Iets wat vele toeristen aantrekt en uitnodigt om een drankje te komen drinken in een van de bars gelegen aan de promenade.

Overdag en aan het begin van de avond bieden de vele restaurantjes en cafes langs de promenade een geweldig uitzicht over de baai van Sant Antoni. Ook tijdens de massale vuurwerkshow op de feestdag van de heilige Bartholomew, op 24 augustus, is dit de plek waar je moet zijn voor een uniek zicht.

De West End

Dit is de plek waar het echte nachtleven is gecentreerd en zich afspeelt. Het is een aantal straten, waarvan de belangrijkste straat (Calle de Santa Agnes) haaks staat op de Passeig de ses Fonts. In deze hoofdstraat is een grote variatie van bars en kleine clubs gesitueerd. De meest bekende zijn: Hush, Play 2, Viva, Tropicana, Soul City en Koppas.

Direct vakantie boeken

Hotels Sant Antoni de Portmany

Vliegtickets Sant Antoni de Portmany