Vakantie Santa Ponsa

Een van de meest populaire resorts op Mallorca is Santa Ponsa. In dit stadje aan de zuidwestkant van het eiland, niet ver van de hoofdstad Palma de Mallorca, wonen normaal gesproken ongeveer 9000 mensen. Maar in de zomermaanden kan dit aantal eenvoudig verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Het stadje is volledig ingesloten door Bahia de Santa Ponsa (de baai waaraan de stad is gelegen) en aan deze baai ligt ook de haven waarin de meeste jachten uit regio zijn gehuisvest (Club Nautico de Santa Ponsa).

Ook de golfliefhebbers worden niet vergeten. Met maar liefst 3 golfcourts is het een populaire bestemming voor veel golftoeristen, met name uit Nederland, Belgie en Groot-Britannie. Opgemerkt moet worden dat een van de banen vrijwel permanent gesloten is voor toeristen aangezien het een officiele wedstrijdbaan voor de PGA European Tour betreft.

Voornamelijk in het zomerseizoen komen er vele toeristen die komen genieten van het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en de gezellige terrasjes.

Het weer

Het weer wordt, zoals valt te verwachten, sterk beinvloed door het Mediterraanse klimaat dat overheerst in de regio. Het gevolg hiervan is dat de zomer warm tot zeer warm zijn (met temperaturen die in de maanden juli en augustus met gemak oplopen tot 30 graden) en droog. De winters zijn vrij mild (met temperaturen in december en januari van ongeveer 15 graden) en met wat neerslag.

De belangrijkste factor die het verblijf op Mallorca zo aantrekkelijk maakt is het vele aantal zonuren. Zo schijnt de zon in de zomermaanden met gemak acht tot tien uur per dag, maar ook in de winter is het niet onaangenaam met gemiddeld vier zonuren.

Deze factoren zorgen ervoor dat er steeds meer mensen zijn, voornamelijk ouderen, die er voor kiezen om hun winter in het stadje door te brengen en daarmee „overwinteren“ op dit prachtige stukje aarde.

Direct vakantie boeken

Hotels Santa Ponsa

Vliegtickets Santa Ponsa