Vakantie Palma de Mallorca

De hoofdstad van de eilandengroep de Balearen en het eiland Mallorca is Palma de Mallorca, in de volksmond ook wel Palma genoemd. In de stad wonen een kleine 400.000 mensen, bijna de helft van de totale bevolking van Mallorca.

Voor velen is Mallorca een idyllische plek om de vakantie te vieren. Het heerlijke klimaat, de vele zonuren en de prachtige stranden zijn de plek om bij te komen van een jaar had werken. Palma is de plek waar voor velen deze heerlijke periode begint. Het is de grootste stad en het belangrijkste verkeersknooppunt, met de haven waar de veerboten aankomen en het vliegveld. Maar ook in Palma de Mallorca zelf is genoeg te beleven.

Bezienswaardig­heden

Ondanks de zeer aanlokkelijke stranden is het voor velen een welkome afwisseling om er een dagje op uit te trekken. In Palma zijn enkele zaken die zeker het bezoekje waard zijn.

La Sal

La Sal is de kathedraal waar de stad zo bekend om is. Zij is gebouwd rond 1230 op de plek waar ooit een belangrijke moskee stond. Pas na bijna 400 jaar bouwen werd de kathedraal in 1601 voltooid. Tijdens de aardbeving van 1851 werd een belangrijk gedeelte verwoest, maar het werd in de loop der jaren weer in ere hersteld.

Bellver

Dit is een 14e eeuwse gotische burcht gelegen in het zuidwesten van de stad. De naam van de burcht betekent in het Catalaans letterlijk schoonzicht.

Bellver ligt op de top van een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over Palma en de baai waaraan de stad gelegen is.

Plaza Mayor

Dit plein ligt in het hartje van het winkelgebied van de stad. Het is geinspireerd door het Plaza Mayor in Madrid en toont vele vergelijkingen. Op dit plein kun je de typisch Spaanse sfeer proeven en genieten van de plaatselijke specialiteiten.

De jachthaven

Voor velen is het een geweldige beleving om eens te slenteren langs de jachthaven van Palma de Mallorca. Hier liggen, voornamelijk in de zomermaanden, de prachtigste boten. Ook is het mogelijk om vanuit de jachthaven een dag (of meerdere dagen) te zeilen over de Middellandse zee.

Direct vakantie boeken

Hotels Palma de Mallorca

Vliegtickets Palma de Mallorca