Vakantie Ibiza

In de Middellandse Zee ligt het eiland Ibiza, niet ver van de Spaanse oostkust. Het is het op twee na grootste onderdeel van de archipel De Balearen en tegelijkertijd een van de Pityusen. In het Catalaans spreekt men ook wel over Eivissa als men praat over het eiland.

Ibiza is een zeer populaire vakantie bestemming voor met name jonge vakantiegangers en de laatste jaren ook voor beroemdheden. Dit is met name het gevolg van het drukke en zeer actieve nachtleven, dat vooral in de zomer zeer populair is. De lokale overheid probeert tegenwoordig echter ook meer gezinnen te trekken. Deze gezinnen gaan echter vaak naar een ander gedeelte van het eiland dan waar de vele clubs zijn gevestigd.

De belangrijkste steden zijn Eivissa (Ibiza stad) en Sant Antoni de Portmany.

Bezienswaardig­heden

Hoewel Ibiza voornamelijk bekend staat vanwege het onuitputtelijke nachtleven en de feesten is het ook mogelijk om enkele zeer bijzondere plekken op het eiland te bezoeken, zoals:

De historische binnenstad van Eivissa (Ibiza-stad)

De eeuwenoude stadskern van Eivissa, zoals Ibiza-stad officieel heet, staat sinds het einde van de 20e eeuw op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Sa Caleta

Ook dit stadje staat sinds eind 20e eeuw op de werelderfgoedlijst en ligt niet ver van de hoofdstad. Sa Caleta werd door de Feniciers gesticht in de 8e eeuw in de jacht op nieuwe voorraden van belangrijke grondstoffen. Ruim 200 jaar later, rond 1000 na Chr., verlieten de Feniciers de plaatst en schoven ze op in oostelijke richting naar de plek waar nu de huidige hoofdstad is gelegen.

Het weer

Net als de andere eilanden van De Balearen overheerst ook op Ibiza het Middellandse zee klimaat. Dit zorgt voor warme, droge zomers waarin de zon overvloedig schijnt (tot 10 uur per dag). De temperatuur rijkt in de zomermaanden zonder enige moeite over de 25 graden en temperaturen van 30 graden zijn eerder regel dan uitzondering. Daarbij komt dat er weinig neerslag valt.

In de winter, met name in de maanden december en januari, geraakt het kwik zelden onder de 15 graden. Hierdoor kan de winter als zeer mild worden aangeduid. Het regenseizoen begint daarentegen iets eerder, namelijk rond half oktober. De hoeveelheden regen zijn echter niet aanzienlijk en aanmerkelijk lager dan op omringende eilanden zoals „Mallorca“http://ww­w.spanje-vakanties.nl/ba­learen/mallor­ca/. Ook het aantal zonuren valt met gemiddeld 4 per dag niet tegen.

Dit alles maakt Ibiza ook een steeds populairdere plek om te „overwinteren“. Net als op de andere eilanden van De Balearen zijn er steeds meer, voornamelijk oudere, mensen die ervoor kiezen om een tweede huis te kopen op dit eiland.

Direct vakantie boeken

Hotels Ibiza

Vliegtickets Ibiza