Vakantie Eivissa (Ibiza-stad)

Eivissa, ook wel Ibiza-stad genoemd, is de hoofdstad van het eiland dat ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 80 kilometer uit de Spaanse kust.

Voornamelijk in de zomermaanden is Eivissa een zeer levendig stadje. Normaal gesproken wonen er ongeveer 50.000 mensen, maar in de zomer kan dat aantal makkelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Het zijn dan met name jong volwassenen die naar het eiland komen vanwege het heerlijke weer, de prachtige stranden en de hippe clubs (waaronder Cafe del Mar, Ku, DC10, Amnesia, Privilege, Pacha, Space, Eden, Es Paradis en El Divino).

Het nachtleven

Dit is waar Eivissa (Ibiza-stad) voornamelijk om bekend staat: de vele feesten in de talrijke clubs die de stad rijk is. Echter is er ook in Sant Antoni veel te beleven, waardoor toeristen vaak ook een bezoekje aan die stad wagen.

Het seizoen begint traditioneel in juni met de openingsfeesten van Space en DC10. Hier komen vervolgens vaak wereldberoemde DJs optreden. De afsluiting van het seizoen is vervolgens vaak in oktober en de slutingsfeesten. Sterk in opkomst zijn de zogenaamde sunset-clubs. Dit zijn de plekken waar de „pre-feesten“ worden georganiseerd bij zonsondergang en de „after-feesten“ bij zonsopkomst. In de tussentijd gaan de feestgangers naar de „echte“ clubs, waar de meest populaire DJs draaien. Feitelijk kan dus worden gesproken over de sunset to sunset („van zonsondergang tot zonsopgang“ feesten. Hierdoor is het zeer populair bij de jonge vakantie ganger. Dit ondanks het feit dat de overheid van Eivissa er van alles aan probeert te doen om een meer evenwichtigere mix van toeristen aan te trekken. Het gedoogbeleid zorgt er echter voor dat de huidige situatie blijft bestaan en er jaarlijks nog vele duizenden toeristen blijven genieten van het party-eiland bij uitstek.

Bezienswaardig­heden

Ondanks alles is er op een vakantie naar Eivissa meer te doen dan alleen maar te feesten. Enkele aanraders zijn:

De historische stad

Sinds 1999 staat de eeuwenoude stadskern van de hoofdstad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De kern is ontstaan tijdens de stichting van de stad rond 1000 na Chr door de Feniciers. Kenmerkend zijn de nauwe steegjes, de pleintjes, de traditionele gebouwen en de muren van het kasteel van Eivissa.

Taal

Vrijwel alle lokale bewoners spreken zowel Spaans als het plaatselijke (Catalaanse) dialect: Ibicenco (of Eivissenc). Echter door het toerisme zijn er velen die ook Engels, Duits of zelfs Russisch spreken. Met name het Engels is inmiddels sterk verworteld in de plaatselijke cultuur. Meertaligheid is tegenwoordig de norm en geen uitzondering meer.

Direct vakantie boeken

Hotels Eivissa (Ibiza-stad)

Vliegtickets Eivissa (Ibiza-stad)